Let the farmwork begin! - Reisverslag uit Perth, Australië van Marinke Chardon - WaarBenJij.nu Let the farmwork begin! - Reisverslag uit Perth, Australië van Marinke Chardon - WaarBenJij.nu

Let the farmwork begin!

Door: Marinke aka Farmgirl

Blijf op de hoogte en volg Marinke

28 Maart 2012 | Australië, Perth

Hi guys,
Weer ff een kort verslagje van mn bezigheden :)
Jaja ben op dit moment in Chittering, Perth. Vandaag alweer de 3e dag van mijn 'farmwork'.
Daar ging natuurlijk nog wel wat aan vooraf, waar was ik ook alweer gebleven? Oh Melbourne zie ik :)
De middag voordat we de bus in stapten. Nou dat was een behoorlijk lange rit! 10uur in totaal, maar het voelde als minstens 20! Het was zo ONTZETTEND koud in de bus! Niet normaal! Iedereen in de bus klaagde erover, maar de bus chauffeur vond het wel mee vallen.. Dus heb die nacht amper geslapen. Om 6u smorgens kwamen we aan in Adelaide, het was gelukkig lekker weer, dus kon weer een beetje opwarmen! Zijn vanaf het station met al onze bagage (een grote zware koffer en 2 rugzakken) richting ons hostel gaan lopen. Onderweg kwamen we de 2 aardige jongens Micha en Ben tegen, die ons hielpen met alle bagage ;)
Natuurlijk konden we om 7uur 's ochtends nog niet inchecken, dus moesten we ons nog tot 11uur zien te vermaken. Dit werd 2uur ontbijten bij een pancake restaurant en door de stad slenteren. Adelaide is trouwens best een leuke stad, klein maar best gezellig! Alles is op loopafstand, dus das makkelijk. En je kan gratis fietsen huren om mee door de stad te fietsen, dus dat hebben dutchies Janneke en ik natuurlijk gedaan! :)
De dag erna was het St Patricks day, een Ierse feestdag, oftewel, weer een feest vol met Ieren! Errug gezellig! ;)
Maandag en dinsdag zijn Janneke en ik met een 2 daagse tour naar Kangaroo Island gegaan. Erg mooi! Veel leuke mensen ontmoet! En natuurlijk veel kangaroos en andere animals gezien :)
Daarna was het na nog 1 dag Adelaide tijd voor ons trein avontuur! 2 dagen in een trein, iets teveel van het goeie, maar een bijzondere ervaring was het zeker! Na 1 nacht had ik wel weer behoefte aan een normaal bed, al waren de stoelen echt wel luxe. We hadden zelfs douches! Maar al dat zitten in een trein gaat wel vervelen ;) Ook de woestijn aan beide kanten werd wat boring ;)
Wel een paar interessante stops gehad, Cook town, is een ghost town waar nog maar 4 mensen wonen! De rest van de huizen etc staat leeg.
Laatste stop was in Kalgoorlie, een niet al te grote town.
Daarna was het de volgende morgen om 9u aankomst in Perth! Heeeeerlijk weer, dus na het inchecken in het hostel lekker naar Cottesloe beach gegaan! Daar 2 dagen gebleven en lekker van het weer etc genoten, om vervolgens maandag ochtend richting Chittering te vertrekken. Hier doe ik dus nu het eerste deel van mijn 'farmwork'. Op de horsefarm van Dolly van Zaane (DvZ Stud). Het werk bestaat voornamelijk uit 's ochtends vroeg alle (50 paarden en veulens) voeren en ander werk op de propertie(schoonmaak of reparaties etc). Dan voor de lunch thuis, om vervolgens rond 4uur smiddags weer de paarden te gaan voeren. Ze krijgen hier heel veel bijgevoerd omdat het land zo droog en kaal is als ik weet niet wat. Het is hier ook behoorlijk HOT, 34graden vandaag. Is nog niks bij vorige week 42 hoor ik net ;)
Verder heeft Dolly nog 2 honden, Heidi en Mindi, super lieve beesten! En 2 katten (nouja t zijn nog kittens), Timmy en Tommy. Oh een een paar koeien. Hele beestenboel dus ;)
Janneke heeft helaas op het laatste moment niet mee te gaan naar de farm en ook niet een 2e jaar in Australie te blijven. Ze doet nu nog wat werk hier in Perth, zodat ze daarna nog naar NZ kan reizen en dan weer terug naar huis.
Ben nu dus weer alleen aan het reizen.
Ach nog 3 weken en dan komt mn mams me alweer opzoeken en gaan we samen op reis! :)
We gaan nu weer richting de paarden, ik zal je tzt weer op de hoogte houden van al mn belevenissen op de farm!

XxX my

• 28 Maart 2012 - 07:47

Marinke Chardon:

Voor foto's moeten jullie mn fb maar ff checken hoor :)

• 28 Maart 2012 - 13:23

Eviie:

Hey Meis!
    dat pakje staat je goed!
    En dat werken op de farm is wel even wat anders dat babysitten geloof ik. jeetje wat veel paarden die je moet voeren en dan in die hitte!
    Maar ja, wel weer een hele belevenis!

Jammer dat janneke naar NL terug gaat, maar jullie hebben wel een paar maand veel aan elkaar gehad!

2 dagen in de trein is idd erg lang. Vind 2 uur naar Amsterdam al lang (lees saai) genoeg:-)

Ik ga nu even op FB joun foto's checken!

Kusssssssssssssssssssss

• 28 Maart 2012 - 13:45

Janneke:

Keisexy outfit! Ik mis je :)

• 28 Maart 2012 - 20:26

Je Mams:

Wow, staat je goed! Uhhh.... Moet ik zoiets ook nog inpakken??? Zoiets van zo moeder zo dochter...;-)
    Nog paar weekjes meis!!
    Ondertussen veel fun bij Dolly and the horses,
    Xxx

• 29 Maart 2012 - 08:24

Mariette:

Hi lieve Marinke!

Nieuwe belevenis: je bent nu een echt paarden meisje. Je doet je naam eer aan! Een paar weken in de bush lijkt me erg bijzonder. Werk-ze en daarna gezelligheid met Kathinka!!!!!
    Kus,kus,kus, Mariette

• 29 Maart 2012 - 12:14

Oma:

Wat een verrassing om opeens een heel lang verhaal van je te lezen. Je maakt wel wat mee, zeg!
    En nu tussen de paarden. Weer heel wat anders. Mag of moet je er ook op rijden? Als een soort cowboy?
    Je kunt rijden, dus dat is leuk.
    Wat een hitte daar zeg. Wij hadden hier ook al lekker voorjaarsweer,maar dat is wel wat anders.
    Verder alles goed met je? Hier wel. Het aller, allerbeste met je. Ik denk aan je en heel veel liefs en kusjes van oma.

• 01 April 2012 - 10:19

Gerard:

Hoi Marinke,
    Het is iedere keer weer erg leuk om je verhalen te lezen. Je maakt erg veel mee. En nu heb je ook nog iets aan je jeugd met de pony's, komt goed uit. Lijkt me mooi om daar te rijden.
    Ik heb ook even op de site van de stud gekeken, ze fokt nog veel met het betere nederlandse bloed. Geniet er van en niet te hard werken in die hitte! Groet en dikke kus. Je paps.

• 05 April 2012 - 09:38

Opa Van Janneke:

leuk hoor Marinke mis je je maatje een beetje. Wij zijn toch weer heel erg blij dat ze in juli naar huis komt. groetjes en veel plezier

• 05 April 2012 - 11:52

Marinke:

Hoi opa van Janneke,
    Ja mis dr zeker! Al heb ik t nu ook zeker naar mn zin op de farm!
    Hoop dr nog wel te zien voor je Australia verlaat!
    Bedankt voor t bericht! :)
    Marinke